NordVest Smart Production

Med NVSP sætter vi fokus på vores lokale
virksomheders digitale transformation

”Ved at deltage i NordVest Smart Production, har vi virkelig fået noget igen. Vi har haft eksperter fra Autonomous og Aalborg Universitet til at analysere vores produktionsprocesser. Det at få set på udfordringer med helt nye øjne, har åbnet op for nye muligheder og udvikling i vores virksomhed. Det har betydet, at vi har fået igangsat flere innovative processer, blandt andet en certificering til overfladebehandling, således at vi fremover bedre er i stand til at dokumentere kvaliteten af vores maling overfor kunderne. Vores produktion er generelt blevet optimeret, og det kan mærkes positivt på bundlinjen”

-       Adm. direktør Peter Frederiksen, J-Coating A/S

Formål 

NordVest Smart Production har til formål at understøtte de lokale virksomheder i Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner i at udvikle en mere højteknologisk og fremtidssikret produktion. Projektet er nu også udvidet til Thisted og Mariagerfjord Kommuner. Med projektet er der rekrutteret virksomheder fra kommunerne, som primært er kendetegnet ved at operere med produktionsformer og produkttyper, der kan profitere af introduktionen til nye digitale teknologier.

Opsøgende innovation

Det unikke ved projektet er den metodiske tilgang; opsøgende innovation. Med metoden er der rettet fokus mod virksomhedernes reelle fysiske og digitale flow gennem målrettede innovationsforløb. Virksomhederne bliver guidet igennem hele innovationsprocessen. Lige fra start, hvor de får kortlagt deres potentialer for innovation, til slut hvor de har en løsning til at implementere nye innovationsprocesser og produkter. 

Videnssamarbejdet

Projektet tager afsæt i partnerskaber mellem virksomheder og videnspartnere, med målet om at udvikle innovative løsninger og produkter. I fællesskab med de lokale erhvervservices, Fonden Autonomous, vidensinstitutionerne UCN og Aalborg Universitet samt virksomhederne kvalificeres og løses problemstillinger.

”NVSP projektet er interessant for Aalborg Universitet fordi det styrker samarbejdet mellem lokale virksomheder og AAU. Projektet passer fint ind i AAU’s satsning indenfor Industri 4.0. NVSP giver en særlig mulighed for at få indsigt i lokale virksomheders udfordringer og giver os dermed bedre mulighed for at målrette vores forskning. Virksomhedssamarbejdet understøtter PBL, Problembaseret Læring, som er et af AAU’s særkender. Det øger muligheden for at de studerende kan samarbejde med virksomhederne om relevante problemstillinger. Samtidig giver det virksomhederne et godt indtryk af hvad studerende og vidensmedarbejdere kan betyde for virksomhedernes fortsatte udvikling”

-      Svend Aage Hansen, Projektleder, Materialer & Produktion, Aalborg Universitet

Virksomhedskatalog 

Efter fem år, hvor den digitale transformation for alvor er blevet sat på dagsordenen, takker erhvervsprojektet NordVest Smart Production af for denne gang. For at afslutte projektet med manér tager vi jer med ind i en verden af smart production, hvor vi har samlet 42 deltagende virksomheder og flere inspirerende portrætter i et virksomhedskatalog. 

Læs kataloget her 

Projektvideo - En verden af smart production

Virksomhedsportrætter 

NordVest Smart Production er indstillet til EU-pris

Vi er glade og stolte over, at erhvervsprojektet NordVest Smart Production, som blev igangsat i 2017 i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune, er nomineret af Erhvervsstyrelsen til at vinde en pris i REGIOSTARS Awards under kategorien Smart Europe.

Læs mere her 

Partnere

Kommuner:
Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner 

Erhvervsservice:
Erhverv Væksthimmerland, Vækst Jammerbugt, Thy Erhvervsforum & Mariagerfjord Erhvervsråd

Videnspartnere:
Aalborg Universitet & Fonden Autonomous

Projektejer:
Vesthimmerlands Kommune 

 

Finansiering

EU's Regionalfond
Erhvervsministeriets yderområdepulje
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kontakt

Henrik L. Egestad
Julie Ringgaard Jensen 

Budget

25.540.953 kr.

Tidsperiode

15. marts 2017-
31. august 2022