Kvalificeret arbejdskraft

Kvalificeret arbejdskraft

Vores fokus på udviklingssporet 'Kvalificeret arbejdskraft' skal være med til sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft.

Rekruttering, fastholdelse og opkvalificering

Alle virksomheder har brug for kvalificeret arbejdskraft, og derfor er der et tæt samarbejde mellem Kommunen, Jobcentret og Erhverv Væksthimmerland på nogle helt særlige fokusområder, som skal sikre, at erhvervslivet har adgang til netop dette. Vi har fokus på at styrke samarbejdet mellem og til kommunens virksomheder. Vores projekter under dette udviklingsspor er blot en del af den større indsats, som Kommunen gør for at sikre kvalificeret arbejdskraft. 

For os er det en vigtig faktor at være klar til at udnytte de potentialer og vækstmuligheder, som bl.a. følger med den digitale transformation og bæredygtige udvikling. Vi skal derfor have adgang til den rette kvalificerede arbejdskraft, som vores erhvervsliv har brug for. Det sker bl.a. via en række aktiviteter som:

  • Rekruttering Himmerland
  • Vækst Via Viden
  • Etablering af Taskforce (bestående af virksomhedsledere)
  • Opkvalificering af ledige
  • Investering i en styrket virksomhedsrettet indsats.
  • Code of Care
  • Go Vest-projektet

Et tæt samarbejde 

Vi har også et tæt og værdiskabende samarbejde med lokale, regionale og internationale uddannelses- og forskningsinstitutioner, som bl.a. Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser,  University College Nordjylland og Aalborg Universitet, med henblik på at sikre den fortsatte udvikling, styrke vidensdelingen og din virksomheds adgang til de rette kompetencer. 

Go Vest - Vejen til vækst

Projektet understøtter tiltrækningen af højtuddannede kandidater med udenlandsk baggrund, med det formål at øge udbuddet af kvalificeret arbejdskraft til din virksomhed. Som virksomhed i Vesthimmerland har du nu også mulighed for at drage nytte af et tilbud om behovsafdækning.

Vinduesproducenten Outline Vinduer A/S er en af de virksomheder der gennem deres deltagelse i Go Vest-projektet har ansat to ny kandidater. Grib nu chancen derude! Sådan lyder det fra Jens Sørensen, adm. direktør.