NordVest Smart Production er indstillet til EU-pris

Publiceret 04-06-2021

Igen i år uddeler Europa-Kommissionen priser til EU-finansierede projekter, som tænker i nye baner inden for den regionale udvikling. Blandt disse findes og fremhæves de bedste og mest innovative EU-støttede projekter med det formål at inspirere regioner og projektledere i hele Europa.

Vi er glade og stolte over, at erhvervsprojektet NordVest Smart Production, som blev igangsat i 2017 i Jammerbugt og Vesthimmerlands Kommune, er nomineret af Erhvervsstyrelsen til at vinde en pris i REGIOSTARS Awards under kategorien Smart Europe.

En af grundene er en metode, vi har udviklet kaldt “opsøgende innovation”. Det går ud på, at innovation sker “on location”. Dvs. uddannelsesinstitutioner og andre specialister kommer til virksomheden. Og ikke omvendt.

- Det er dejligt at se, at de initiativer, vi tog for fem år siden, bærer frugt. Vi vil gerne skabe gode rammer og særlige muligheder for vores erhvervsliv. NVSP er et godt eksempel på, hvordan vi kan skabe nye arbejdspladser og bidrage til,    at vores virksomheder er konkurrencedygtige. Indstillingen er et stort skulderklap til projektet og dets partnere og illustrerer i høj grad, at både lysten og evnen til at innovere og tænke nyt bestemt også er til stede i vores område,     udtaler Mogens Gade og Per Bach Laursen, borgmestre i hhv. Jammerbugt og Vesthimmerland.

I løbet af sommeren nominerer EU-Kommissionen finalisterne i konkurrencen, og derefter får den europæiske befolkning lov til at stemme på deres favoritprojekter. 

Læs mere om REGIOSTARS Awards   

Partnere

Kommuner:
Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner 

Erhvervsservice:
Erhverv Vækstimmerland, Vækst Jammerbugt, Thy Erhvervsforum & Mariagerfjord Erhvervsråd

Videnspartnere:
Aalborg Universitet & Autonomous

Projektejer:
Vesthimmerlands Kommune 

Finansiering

EU's Regionalfond
Erhvervsministeriets yderområdepulje
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

 

Partnere

Kommuner:
Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner 

Erhvervsservice:
Erhverv Væksthimmerland, Vækst Jammerbugt, Thy Erhvervsforum & Mariagerfjord Erhvervsråd

Videnspartnere:
Aalborg Universitet & Fonden Autonomous

Projektejer:
Vesthimmerlands Kommune 

 

Finansiering

EU's Regionalfond
Erhvervsministeriets yderområdepulje
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kontakt

Henrik L. Egestad
Julie Ringgaard Jensen 

Budget

25.540.953 kr.

Tidsperiode

15. marts 2017-
31. august 2022