Vi løser fælles udfordringer på tværs af landegrænser

Publiceret 21-02-2022
På billedet ses repræsentanter fra Vesthimmerlands Kommune, Mölndals Kommune og Professionshøjskole UCN

- "Vi løser fælles udfordringer på tværs af landegrænser"

Sådan lød mantraet på sidste uges partnermøde i EU Interreg-projektet InnoPanTec, hvor projektpartnerne Vesthimmerlands Kommune, den svenske Kommune Mölndal og Professionshøjskolen UCN var samlet.

Med projektet undersøges den nuværende hygiejne og adfærdsmønstre på lokale plejecentre i de to kommuner med det formål at identificere typiske smittekilder.

Undersøgelsen skal være springbrættet for deltagende virksomheder til at udvikle nye innovative teknologier og -produkter til forebyggelse af smittespredning - til stor gavn for plejecentrene. Den nye viden skal også være med til at udvikle læringen på UCN´s uddannelsesretninger på området og understøtte personalet på plejecentrene.

Under mødet lagde partnerne vejen forbi plejecentrene Solvang i Aars og Bøgely i Løgstør til en rundvisning og en rigtig god snak med personalet og beboerne omkring den daglige gang, fællesskabet og håndtering af smitte. Her var der særligt fokus på forskellene og lighederne mellem de svenske og danske plejecentre, og hvordan der er mulighed for at lære af hinanden. 

På mødet deltog innovationsvirksomheden Bunker43 med et spændende oplæg om, hvordan man kan tænke i nye baner og implementere software- og hardwareløsninger til at nedsætte smitte.

Fra Vesthimmerlands Kommune siger vi tak for et godt partnermøde med mange spændende input  - Vi ser frem til det fremadrettede samarbejde mellem kommuner, plejecentre, vidensinstitution og virksomheder. 

Læs mere om projektet her 

InnoPanTec for virksomheder