Lokale virksomheder blev klogere på deres digitale modenhed gennem gamification

Publiceret 14-03-2022

En række af lokale byggevirksomheder fra Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner var samlet til en dag i digitaliseringens tegn, hvor de fik mulighed for at stå i ’mesterlære’.

På billedet ses de deltagende virksomhedsrepræsentanter i Move2x demo fabrik på Aalborg Universitet

Med den accelererende udvikling er den digitale transformation i den grad sat på dagsordenen. Derfor er der i Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner igangsat projektet ’Strategisk fokus på digital transformation’ - i daglig tale SDT.

Ved hjælp fra projektets tænketank og ekspertpaneler er konkrete tanker omsat til virksomhedsforløb, eller try outs, med henblik på at forankre og styrke lokale virksomheders digitale modenhed og indtræden i industri 4.0.

Dagens arrangement var det tredje og sidste try out i projektet, hvor der var rettet fokus mod den lokale byggebranche og deres udnyttelse af data, nye teknologier samt indtræden i den såkaldte Build 4.0.

Leg, lær og innovér

Hovederne bag den innovative modenhedsanalyse er Kelvin Koldsø Nygaard og Steffen Tram Mortensen, der danner rammerne for virksomheden Move2x. Sammen flytter de virksomheders viden omkring digitalisering.

Move2x opstiller en spilleverden, en ’matadorplade’ bestående af rigtige maskiner, robotter og udstyr, som virksomhederne skal betjene. Her lærer de gennem gamification om de fordele, ulemper og potentialer, der er ved at implementere ny teknologi, som i sidste ende kan skabe stor værdi, vækst og udvikling for virksomheden. 

Ifølge Kelvin Koldsø Nygaard, CEO og Game Facilitator, kan flere brancher med fordel trække på læringer fra industrien;

Industrien har været i gang med digitaliseringen i mange år, og har gjort sig en masse erfaringer, som eksempelvis byggebranchen kan drage nytte af.

Men det at høre om digitaliseringsprocesser skaber ikke meget forandring. Vi mener, at man som virksomhed skal prøve det på egen krop, konstaterer Kelvin Koldsø Nygaard.

Data skaber værdi i byggeriet

Blandt de deltagende var repræsentanter fra virksomheden Kastberg A/S, der selv er i færd med at undersøge nye tiltag for at styrke deres digitale modenhed.

Bjørn Vestergaard, Projektdirektør hos Kastberg A/S, var med til at prøve digitaliserings-spillet på egen krop, og har taget flere værdifulde erfaringer med hjem til virksomheden.

Jeg syntes, at det var en rigtig god indflyvning til at danne et overordnet indblik i, hvad den her digitaliseringsproces favner, og hvilke muligheder der er. Med spillet har vi prøvet et produktionsapparat, der giver et indblik i nogle af de frustrationer, vi som virksomhed og vores medarbejdere møder hver dag, lyder det fra Bjørn Vestergaard, der fortsætter:

Det viser os, hvor vigtigt det er at få sat tingene i system og det, at vi har nogle digitale redskaber, som kan hjælp os. Det har vi som virksomhed allerede i dag, men der er store potentialer for, at vi kan videreudvikle på det.

Kastberg ser i den nærmeste fremtid selv ind i at få opgraderet deres økonomisystem, hvilket ikke er uden sine udfordringer.

Det kræver implementering og data som skal flyttes og elementer, som skal skræddersyes til vores virksomhed, lyder det fra Bjørn Vestergaard, der tilføjer et vigtigt budskab:

Det er dog vigtigt at sige, at man skal igangsætte denne digitaliseringsproces. Jeg tror på, at hvis man ikke gør det, så bliver man kørt bagud af dansen.

Imponeret over virksomhedernes indsats 

Hos Move2x var de meget imponeret virksomhederne fra Vesthimmerland og Jammerbugt. De var gode til at stoppe op og gennemtænke processerne inden de gik videre, og stille sig selv spørgsmålet – gør vi det rigtige?

Gennem spillet har virksomhederne produceret og leveret nogle produkter ud til en fiktiv kunde, og for hvert leveret produkt har de fået nogle point.

 Hos Move2x er vi meget imponeret over, hvor dygtige virksomhederne fra Vesthimmerland og Jammerbugt er.  I dag fik de 78 point, hvilket er rigtigt flot for en times effektiv spilletid, sammenlignet med tidligere spillere, fortæller Kelvin Koldsø Nygaard, CEO og Game Facilitator.

Gennem dagen har de lokale virksomheder gjort sig nogle erfaringer, som de hver især kan trække på, når de står i nogle lignende situationer i deres daglige arbejdsgang.  

Fra projektet ’Strategisk fokus på digital transformation’ siger vi tak for spillet.

 

Læs mere om projektet her 

 

 

Partnere

Kommuner:
Vesthimmerland & Jammerbugt

Erhvervsservice:
Erhverv Væksthimmerland & Vækst Jammerbugt

 

 

 

Finansiering

Erhvervsministeriets yderområdepulje 

Kontakt

Stig Berg Norsk 

Budget

2.500.000 kr

Tidsperiode

1. januar 2020-
31. december 2021