Den grønne omstilling - en solid erhvervsmæssig styrkeposition

Publiceret 09-08-2021

Med den grønne omstilling ønsker vi at imødekomme vores lokale virksomheder gennem tiltag, projekter, aktiviteter, innovationspartnerskaber og sparring, med det formål at skabe øget vækst, konkurrenceevne og beskæftigelse. 

Cirkulær Innovation i partnerskaber

Vores fokus er bl.a. rettet mod cirkulær økonomi og bæredygtighed i vores lokale virksomheder. Som en del af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark (NBE) er vi derfor indgået i projektet Cirkulær Innovation i partnerskaber (CIP). 

En af de virksomheder som deltager i projektet er Genplast A/S, der genanvender og forarbejder plast.

- Det har været en positiv oplevelse hele vejen igennem, lyder det fra Stig Nielsen, ejer af Genplast A/S.

- Vi har virkelig fået noget godt data til at gå videre med, og håber at vi kan brede det ud til resten af Danmark. Det har jo været et samarbejde mellem forskellige aktører.

Genplast har bl.a. samarbejdet med Vesthimmerlands Kommune, Erhverv Væksthimmerland, Vesthimmerlands Forsyning, Aalborg Universitetshospital Farsø og Aalborg Universitet. 

- Vi har jo fået en masse gode sparringspartnere og samarbejdspartnere ud af det her. Især det, at man igennem projektet er kommet frem til, at man måske har brug for hinanden lidt mere end man havde troet. Jeg kan sige allerede nu,    at der allerede er mange andre gode projekter der er båret ud af det her, fortæller Stig.

Læs mere om projektet her 

 

Dette projekt er afsluttet i juni 2021, men hvis du vil høre om dine muligheder for at deltage i lignende grønne projekter, kan du henvende dig til Erhverv Væksthimmerland, Vesthimmerlands Kommune eller Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark.