NordVest Smart Production var med i opløbet til at vinde prestigefuld EU-pris

Publiceret 07-12-2021

Torsdag aften blev vinderen af Europa-Kommissionens RegioStars Awards 2021 fundet, hvor NordVest Smart Production var én blandt fem i opløbet til at vinde en prestigefuld pris. I Vesthimmerlands Kommune stod vi spændt i byrådssalen klar til at følge kåringen af den endelige vinder.

Med erhvervsprojektet  har vi i Vesthimmerlands og Jammerbugt kommuner knækket koden til at skabe innovation og udvikling i små- og mellemstore virksomheder, når det gælder deres digitale transformation.

De stærke resultater skyldes samarbejdet mellem kommunerne, de lokale erhvervskontorer, Fonden Autonomous, Aalborg Universitet og de lokale virksomheder, og på grund af succesen er projektet nu også udvidet til Thisted og Mariagerfjord Kommuner.

Desværre løb NordVest Smart Production ikke med sejren. Vi er dog meget stolte af at have været kommet i betragtning, og ikke mindst det at blive sat på europakortet.

Selv om vi ikke vandt, så kan vi være stolte af den anerkendelse det er at blive nomineret til så fornem en pris, og det at stille op for Danmark. Award eller ej - vi har knækket koden til at skabe innovation på de lokale virksomheders præmisser og bygget bro mellem dem og relevante eksperter, lyder det fra Per Bach Laursen, Borgmester, Vesthimmerlands Kommune.

Vi var oppe imod et stærkt felt med lige så høje ambitioner og innovative ideer. Stor cadeau til projekterne Integration of 3d Metal Printing og BalkanROAD, som løb af med priserne.

En stor tak til projektets partnere og deltagende virksomheder for den stærke holdindsats, og mange tak til alle dem, som har stemt på projektet og vist deres støtte.

NordVest Smart Production kører stadig for fuldt drøn. Vi ser frem mod 2022, der byder på mange spændende projektaktiviteter og afslutningen på projektet, hvor der afholdes en stor konference for de deltagende virksomheder og partnere.

 

 

Partnere

Kommuner:
Vesthimmerland og Jammerbugt Kommuner 

Erhvervsservice:
Erhverv Væksthimmerland, Vækst Jammerbugt, Thy Erhvervsforum & Mariagerfjord Erhvervsråd

Videnspartnere:
Aalborg Universitet & Fonden Autonomous

Projektejer:
Vesthimmerlands Kommune 

 

Finansiering

EU's Regionalfond
Erhvervsministeriets yderområdepulje
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kontakt

Henrik L. Egestad
Julie Ringgaard Jensen 

Budget

25.540.953 kr.

Tidsperiode

15. marts 2017-
31. august 2022