International virksomhed i Farsø rekrutterer Go Vest-kandidater

Publiceret 21-03-2022

Den internationale Farsø-virksomhed Versalift A/S er i markant vækst og udvider både i produktionskapacitet og med nye medarbejdere. Som resultat af den hurtige vækst er der skabt 50 nye lokale arbejdspladser.

Med virksomhedens internationale islæt, er der også helt naturligt flere medarbejdere med forskellige nationaliteter. Blandt de mange nytilkomne har Versalift rekrutteret to internationale Go Vest-kandidater, og snart en tredje, som skal være med til at vækste virksomheden. 

En virksomhed med internationalt DNA  

Versalift, der hører under det amerikanske Time Manufacturing Company, opbygger og leverer nøglefærdige lifte til chassis og kassevogne i hele verden fra deres eksportdivision i Farsø og fabrikker i England og Frankrig. Med den globale eksport og øget vækst har virksomheden måtte udvide deres faciliteter i Farsø og rekruttere ny kvalificeret arbejdskraft. Lige nu er målet at få ti lærlingestillinger besat og søge nye skarpe vidensmedarbejdere – også internationale.

Vi er en global organisation og derfor tiltrækker vi med vilje arbejdskraft, som spænder ud over landegrænserne. Vores globale setup gør, at det er et naturligt valg for os at søge ansatte, der har en international baggrund, udtaler Liann Graakjær, European Purchasing Manager hos Versalift.

Der er en stor fordel i at ansætte internationale kandidater. Udover kultur og diversitet giver ansættelserne også en insiderviden, eksempelvis i forhold til eksportmarkeder.

Nye kræfter inden for international markedsføring 

Blandt Go Vest-kandidaterne er ungarske Viola Horváth, der med sin kandidat i International markedsføring fra Aalborg Universitet var en oplagt kandidat for Versalift.

Violas rejse i Versalift startede som virksomhedspraktikant, hvor hun skulle understøtte udarbejdningen og implementeringen af en ny digital markedsføringsstrategi rettet mod et internationalt marked. Virksomhedspraktikken har ført til en tidsbegrænset projektansættelse som markedsføringsassistent, der netop er ophørt.

Anita Klitgaard, Executive Assistent hos Versalift og ansvarlig for Viola er godt tilfreds med den indsats hun har lagt i sit arbejde.

Viola har budt ind med en akademisk tilgang til at løse konkrete opgaver inden for markedsføring, og har været ansvarlig for at opdatere vores fem hjemmesider med hvert deres sprog, fortæller Anita Klitgaard, Executive Assistent, Versalift.

Jurist tager mod nye udfordringer

Da jobmuligheden bød sig, var den ungarske jurist Zsófia Markra ikke bleg for at prøve kræfter med en ny faglighed, og er nu ansat som indkøbsassistent i Versalifts logistikafdeling. Zsófia kom i kontakt med Versalift gennem Go Vest-projektets kandidatkatalog, hvor virksomheden hurtigt så et kvalificeret match.

Ved siden af sin nye stilling, er hun nu i fuld færd med at læse International transport og logistik på Erhvervsakademi Aarhus, hvilket giver hende indsigt i de mekanismer der driver indkøb.

Liann Graakjær, European Purchasing Manager hos Versalift og Zsófias daglige leder er godt tilfreds med sin nye medarbejder.

Det interessante ved Zsófia er hendes faglighed, internationale baggrund og det, at hun er højtuddannet, og så har hun en rigtig god personlighedsprofil i forhold til det team hun nu arbejder i, fortæller Liann Graakjær og fortsætter;

Det er en helt naturlig udvidelse af vores kapabiliteter i indkøbsafdelingen, hvor vi favner bredt i den baggrund og uddannelse vi kommer med, lyder det fra Liann Graakjær.

Zsófia har i sit arbejde ansvaret for opdateringen af virksomhedens ERP-system. Den juridiske faglighed er dog ikke helt lagt på hylden, da hun har været i færd med at gennemføre en undersøgelse og se på kontrakter for Versalift.

Zsófia har dagligt kontakt med kunder og leverandører – internationale som nationale, og derfor er hun rigtig glad for at have taget del i Go Vest-projektets danskkursus. 

Ifølge Zsófia handler det om learning by doing, og derfor er det specielt godt at være en del af en dansk arbejdsplads, hvor hun får sproget helt tæt på. 

Jeg gør alt hvad jeg kan for at lære sproget, og taler hver dag dansk med mine kollegaer. Har endda en aftale med min leder om, at jeg skal tale dansk på arbejdspladsen, dog med muligheden for at tage dialogen med hende på engelsk, fortæller Zsófia.

 Hun klør på og taler hele tiden dansk med hendes kollegaer, hvilket har gjort, at hun hurtigt er kommet på et højere niveau, lyder det fra Liann Graakjær, Zsófias leder.

Ifølge Liann Graakjær bidrager Zsófia og de øvrige Go Vest-kandidater rigtig godt til det internationale islæt og kultur i virksomheden. Hos virksomheden ser man frem til den nye kommende medarbejder rekrutteret gennem Go Vest. 

Versalift med på dette års karrieremesse

Igen i år er Vesthimmerlands Kommune, Jobcenter Vesthimmerland og Erhverv Væksthimmerland at finde på karrieremessen i Gigantium d. 23. marts.

Gennem de sidste år har forskellige lokale virksomheder deltaget på standen, og i år står Versalift klar til at møde de mange studerende og dimittender som repræsentant for det lokale erhvervsliv.

Karrieremessen er meget relevant for os, der ønsker at tiltrække de veluddannede unge. Vi er en global virksomhed, der for de studerende og dimittender kan være det første skridt på vejen til en international karriere, fortæller Anita Klitgaard, Executive Assistent, Versalift.

Med den markante vækst oplever Versalift også en udfordring i at rekruttere den nødvendige arbejdskraft. Virksomheden har flere åbne stillinger, og rækker derfor ud og inviterer til virksomhedsbesøg.

De besøgende får sat ansigter på firmaet og de muligheder vi tilbyder, samt en invitation til et besøg i virksomheden med en rundvisning af direktøren og andre relevante medarbejdere, lyder det fra Anita Klitgaard.

Versalift er begejstret for at deltage på messen, og det at være med til at udbrede kendskabet til virksomheden og de mange muligheder i Vesthimmerlands Kommune.

Vi håber at få skabt gode kontakter og måske nye kolleger, fortæller Anita Klitgaard engageret.  

Go Vest-projektet er et internt samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune (projektejer), Erhverv Væksthimmerland (projektleder) og Jobcenter Vesthimmerland, og er finansieret af Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmestyrelse.

Brobygning mellem virksomheder og talenter

Målet med Go Vest-projektet er netop at sikre kvalificeret arbejdskraft til det Vesthimmerlandske erhvervsliv, hvilket sker gennem tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af internationale talenter, som kan bidrage med en øget værdi til virksomhederne.

Med projektet kan lokale virksomheder, ligesom Versalift, gøre brug af en skræddersyet ’virksomhedspakke’ bestående af en konkret behovsanalyse, hjælp til pre- og onboarding, tilskuds- og mentorordninger, danskkurser og meget mere. 

Ønsker du at vide mere om projektet og din virksomheds muligheder for kompetencetilføjelse? Kontakt da Kirsten Heisz, Erhvervskonsulent.

Tlf.: +45 27 15 23 38 Mail: kh@vaeksthimmerland.dk

Virksomhedspakken 

Partnere

Kommune:
Vesthimmerland

Erhvervsservice:
Erhverv Vækstimmerland

Projektejer:
Vesthimmerlands Kommun

Projektleder:
Erhverv Vækstimmerland

 

 

Finansiering

EU's Socialfond
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Budget

4.1 mio. 

Tidsperiode

Start: 01.01.2020

Slut: 31.12.2022