Højtuddannet arbejdskraft skaber vækst og øget produktivitet i virksomheder

Publiceret 08-11-2021

I det regionale projekt Vækst via Viden 2.0, der arbejder for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft til de nordjyske kommuner, er det derfor en prioritet at skabe møde og dialog mellem virksomheder og højtuddannede. Her er job- og karrieremesser en god mulighed for, at både virksomheder og højtuddannede kan opsøge projektsamarbejder, studiejobs eller fastansættelse.

Derfor deltog Vesthimmerlands Kommune på AAU’s og DSE’s Karrieremesse i september. Messen var besøgt af en bred vifte af studerende og dimittender med forskellige baggrunde og kompetencer.

Fælles for dem var, at de ønskede at komme i dialog med de fremmødte virksomheder – om alt fra studiejob, projekter og arbejde. Udover Vesthimmerlands Kommunes egen stand, hvor vi bredte budskabet om vores kommune, havde vi tre forskelige vesthimmerlandske virksomheder med – CESCOM, Genplast og Scandi Byg.

Hos IT-virksomheden CESCOM, der var med for første gang, var det en positiv oplevelse at kunne vise studerende og dimittender, hvem de er som virksomhed. Før karrieremessen udtalte HR Manager, Dennis Hyldgaard:

”Vores håb er at møde en masse engagerede og ambitiøse unge mennesker. Hvis vi er heldige, endda fremtidige kollegaer.”

Efterfølgende fortæller han, at mødte både studerende med en oplagt faglig baggrund, men også studerende fra andre retninger, der kan biddrage med andre perspektiver til virksomheden, der er i rivende udvikling.

CESCOM’s dag på karrieremessen endte med at give et potentielt studentersamarbejde, og hele oplevelsen har gjort, at virksomheden ønsker at deltage i flere arrangementer med højtuddannede i fremtiden.

Ønsker du at vide mere om projektet Vækst Via Viden og dine muligheder som virksomhed? Kontakt da det lokale Jobcenter eller Erhverv Væksthimmerland.

Læs mere her 

Virksomhedscases