Drejer Designcenter oplevede i høj grad værdien af at have en praktikant

Publiceret 07-02-2023

I foråret 2022 havde Drejer Designcenter, i Aars, en praktikant fra UCN i studiepraktik. Det var en helt ny oplevelse for virksomheden, men en oplevelse, der viste sig at være spændende og lærerig – og noget som de bestemt ikke udelukker at prøve kræfter med igen.

Som en del af det regionale projekt Vækst via Viden, hvor målet er tiltrække højtuddannet arbejdskraft til de nordjyske kommuner, opfordrede Vesthimmerlands Kommune og Erhverv Væksthimmerland flere vesthimmerlandske virksomheder, herunder Drejer Designcenter, til at deltage i et onlinemagasin fra UCN. Onlinemagasinet udkommer flere gange årligt, hvor virksomheder i Jammerbugt-, Hjørring- og Vesthimmerlands Kommune får mulighed for at præsenterer sig med henblik på at få studerende fra forskellige uddannelser på UCN i praktik. Onlinemagasinet er dermed en god mulighed for at skabe kontakt mellem virksomheder og studerende samt at udbrede viden og kendskab om de muligheder, der er i virksomhederne. 

Nikoline Toldbod, der er ansvarlig for Drejer Designcenters marketing og onlinesalg, fortæller:

Jeg havde egentligt ikke selv tænkt, at vi skulle have en praktikant, men da jeg blev præsenteret for muligheden for at deltage i magasinet, synes jeg, at det lød spændende.

Det, der især tiltalte Nikoline var muligheden for at få én at samarbejde og sparre med i forbindelse med forskellige opgaver. Hun følte ligeledes, at onlinemagasinet var en god mulighed for at undersøge, om der var nogen, der overhovedet var interesseret i at være i praktik hos Drejer Designcenter. Responsen på onlinemagasinet var positiv, og virksomheden oplevede, at der var stor interesse for dem.

Nikoline fortæller, at det udelukkende har været en god oplevelse både at deltage i onlinemagasinet og efterfølgende have en praktikant. Hun siger:

Vi fik én, der passede godt ind, og som bød ind med noget.

Praktikanten Mathildes opgave var at hjælpe Nikoline med at starte virksomhedens nye webshop fra bunden. Her oplevede Nikoline, at Mathilde var meget selvstændig og åben for alle de opgaver, hun fik.

Nye perspektiver 

Nikoline oplever, at det at have en praktikant gav nye perspektiver, hvilket hun beskriver som værende sundt.

Vi fik en selvstændig person, som havde noget i bagagen fra sin uddannelse og havde noget at byde ind med, og Nikoline tilføjer med et smil: og hun kunne give mig lidt modspil, fordi man har jo nogle ting, man gerne vil gøre på en bestemt måde, fordi det er man vant til, så det synes jeg også var en god proces.

Mathilde fik derfor også frit spil til at komme med sit besyv, og når det var muligt fik hun også lov til at handle på det. Samtidig oplevede Nikoline også, at virksomheden fik god mulighed for at vise en ung studerende, hvordan tingene også fungerer i en mindre virksomhed. I virksomheden er det nemlig vigtigt, at man samarbejder og giver en ekstra hånd med, hvis der f.eks. opstår sygdom.

Mathilde var Drejer Designcenters første praktikant, men oplevelsen har gjort, at det bestemt ikke er sidste gang. Nikoline fortæller, at virksomheden sagtens kan finde på at gøre det hele igen.

Søger I en praktikant?

Lad os repræsentere jer på Karrieremessen

I søger måske en praktikant, ny medarbejder, studiemedhjælper, et projektsamarbejde eller ønsker I blot at skabe synlighed?

Vi vil gerne give jer en unik mulighed for at skabe synlighed omkring jeres virksomhed eller organisation på dette års karrieremesse d. 22. marts 2023 i Gigantium Aalborg. 

Det eneste I som virksomhed eller organisation skal gøre er at sende relevante informationer eller eventuelle stillingsopslag til os, så tager vi dem med på vores messestand og repræsenterer jer.

Følg linket, udfyld skabelonen og tryk send:

Skabelon