55 studerende fra Aalborg Universitet på bustur til Vesthimmerland

Publiceret 10-09-2021

Studerende fra kandidatuddannelsen i It-ledelse tog bussen fra Aalborg til Vesthimmerland for at høre om de mange spændende muligheder, som det vesthimmerlandske erhvervsliv byder på. Arrangementet var kommet i stand mellem de studerende på IT-ledelse AAU og Erhverv Væksthimmerland.

I Messecenter Vesthimmerland, Aars blev de mødt af det lokale erhvervskontor Erhverv Væksthimmerland, IT-virksomheden Cescom A/S og entreprenørvirksomheden Gunnar Nielsen A/S.

I Vesthimmerland byder vi på en bred palette af virksomheder, hvor der for de studerende er et stort potentiale for udvikling og indflydelse, lød det fra Erhvervschef, Dan Skovgaard.

Byder de studerendes kompetencer velkommen

Mange inspirerende ord lød der fra de deltagende virksomheder. Ord som de studerende kunne tage med sig på deres vej. 

Virksomheden Gunnar Nielsen A/S lagde i deres oplæg særligt vægt på de studerendes erhvervsparathed, især når de møder en virksomhed, hvor størstedelen af medarbejderne ikke er højtuddannet.

Virksomhedens HR- og forretningsudviklingschef, Cristian Willum fortalte, at der er store muligheder for en højtuddannet i en virksomhed som deres. Der er højt til loftet og mange muligheder for at tænke i nye baner og processer. Der er kort sagt en stor idéfrihed og indflydelse, som selvfølgelig følges af et ansvar.

Gunnar Nielsen har selv, for snart to år siden, ansat den højtuddannede Bo Kofoed med samme uddannelsesbaggrund som de besøgende studerende.

I den tid Bo Kofoed har været ansat i virksomheden som It- og digitaliseringsansvarlig har hans mange tiltag, som bl.a. er data- og lagersystemer, skabt en stor værdi for virksomheden. Men det var ikke den karrierevej Bo Kofoed havde i tankerne, da han stod med uddannelsesbeviset i hånden.  

Jeg havde en idé om, hvor jeg skulle hen. Jeg skulle ud til de store it-virksomheder. Men med den vej, jeg har valgt, har jeg meget mere ansvar og en stor legeplads at boltre mig på, konstaterede Bo Kofoed.

Bo Kofoed så hurtigt de mange muligheder, udfordringer og løsningsforslag derpå, som har igangsat virksomhedens digitale transformation.  

Digitaliseringen er kommet for at blive, og store krav i fremtiden kræver flere it-folk, udtaler Cristian Willum.

 

It-virksomhed i vækst søger nye medarbejdere

En anden vesthimmerlandsk virksomhed, som i den grad surfer på digitaliseringsbølgen, er it-virksomheden Cescom A/S, der er specialiseret inden for rådgivning og drift af it-infrastruktur og cloud.  

Digitaliseringen er en rejse, som aldrig stopper, sagde Bodil Marie Gudmann, Customer Success Maneger i Cescom.

Virksomheden brænder for at inspirere og hjælpe andre virksomheder til at starte og komme videre i deres digitale transformation.

Cescom rækker ud til de studerende og arbejder hele tiden for at være en attraktiv arbejdsplads, fortalte CAO Mie Bunde Larsen. I takt med den øgede digitalisering og væksten i virksomheden, forventer de et stigende behov for arbejdskraft. Derfor står Cescom A/S foran at skulle ansætte en del nye medarbejdere indenfor forskellige jobkategorier.  

Virksomhedsbesøget var en øjenåbner for de studerende 

Eventet er blot et af mange tiltag, som skal give studerende og dimitterende kendskab til de mange jobmuligheder i Vesthimmerland. Både hos større virksomheder samt små og mellemstore virksomheder. Events som dette er også med til at give de lokale virksomheder indsigt i det omfangsrige udvalg af uddannelser, som uddannelsesinstitutionerne tilbyder og de mange kompetencer, som følger med.

Studerende i It-ledelse Lucas Østergaard Hald var én blandt mange, som fandt eventet inspirerende.

Det var helt vildt spændende at få lov til at høre om, hvad vi kan bruge vores uddannelse til og høre, at der faktisk er behov for os, siger Lucas og fortsætter:

Man sidder ikke bare og læser nogle teorier og så tænker, hvad skal jeg så egentligt med dem.

For Lucas har det været givende at møde de lokale virksomheder og få indblik i sammenkoblingen mellem teori og praksis, samt hvordan han kan anvende sine kompetencer ude i erhvervslivet.

Når man som studerende kommer ud og hører på virksomhederne, at det faktisk er det, vi har læst om. Så tænker man, okay jeg kan faktisk godt komme ud og skabe noget værdi, konstaterer Lucas.  

Lucas var især fanget af tanken om det store ansvar og indflydelse, som Bo Kofoed havde fået gennem sin stilling hos Gunnar Nielsen.

Jeg syntes, at Gunnar Nielsen stillingen lød helt vildt spændende, da Bo Kofoed har mulighed for at forme de tiltag, som han vurderede, at der er behov for. Det er måske lidt atypisk i forhold til andre større virksomheder, vi har besøgt, da man der bliver ansat i en stilling, hvor man ofte ikke har lige så meget selvbestemmelse og ansvar.

 

Læs mere

Læs mere om erhvervsprojekterne som taler ind under samme tematikker.

NordVest Smart Production

Go Vest

Vækst via Viden 2.0